Search results: Found 2

Listing 1 - 2 of 2
Sort by
Three Selected Papers on Catalan Folklore

Authors: --- ---
ISBN: 9788469591765 Year: Pages: 70 Language: English
Publisher: Publicacions Universitat Rovira i Virgili
Subject: Languages and Literatures --- Anthropology
Added to DOAB on : 2020-01-10 09:16:58
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

This volume contains a selection of three translations of articles by Josep M. Pujol (Barcelona, 1947–2012), one in each of the three areas that he defined to characterise his work in the field of folklore: the theory of interactive artistic communication; the history of folklore studies and folk literature; and folk narrative. The three articles give a taste of the important contributions he made to the study of folklore, and which have been studied and contextualised by Carme Oriol in the introduction that precedes the three texts. This edition also includes the complete folkloric bibliography of Josep M. Pujol in chronological order, with all the references.

Història de la literatura popular catalana

Authors: --- --- --- --- et al.
Book Series: Patrimoni Literari ISBN: 9788484246695 9788484246688 Year: Pages: 604 DOI: 10.17345/9788484246688 Language: Catalan
Publisher: Publicacions Universitat Rovira i Virgili
Subject: Anthropology --- Languages and Literatures
Added to DOAB on : 2020-01-08 08:52:07
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

La literatura popular, entesa en el sentit que en anglès es dóna al terme «folk literature», representa com a mínim la meitat de la literatura que es produeix en una cultura. Tanmateix, sovint no som prou conscients de la importància que té ni de l'espai que ocupa en les nostres vides. El present llibre pren com a objecte d'estudi aquesta branca del folklore, que es coneix també amb les denominacions de literatura tradicional, literatura oral, literatura oral popular i etnopoètica, depenent de la tradició seguida al llarg de la història d'aquests estudis. Més concretament, el llibre se centra en l'estudi de la història de la literatura popular catalana i té per objectiu explicar la importància que ha tingut en el passat i encara té avui dia aquesta branca del saber en tots els territoris de parla catalana: Catalunya, les Illes Balears, el País Valencià, el Carxe, la Franja d'Aragó, Andorra, la Catalunya del Nord i l'Alguer. El llibre és una obra col·lectiva en la qual hi han participat setze investigadors de diverses universitats i centres de recerca. En el marc d'aquesta col·laboració, s'han estudiat els autors, les obres, les institucions i els projectes que han contribuït de manera decisiva al desenvolupament de la literatura popular en cadascun d'aquests territoris des dels inicis del sorgiment del folklore com a ciència, a mitjans del segle XIX, fins a l'actualitat.

Keywords

literatura oral

Listing 1 - 2 of 2
Sort by
Narrow your search

Publisher

Publicacions Universitat Rovira i Virgili (2)


License

CC by-nc-sa (2)


Language

catalan (1)

english (1)


Year
From To Submit

2017 (1)

2014 (1)