Search results: Found 3

Listing 1 - 3 of 3
Sort by
L'educació, una qüestió d'estat. Una mirada a Europa

Author:
Book Series: Col·lecció Pedagogies UB ISBN: 9788447536931 Year: Pages: 230 Language: Catalan
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Education --- Political Science
Added to DOAB on : 2020-02-14 11:00:16
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

Catalunya carrega amb una herència difícil en educació. Acostumada a liderar històricament la innovació pedagògica, l’escola d’aquest país es troba ara massa qüestionada i poc acompanyada. Alguns volen respirar els aires que vénen del nord d’Europa per trobar-hi la solució, mentre que els governants actuals, sobretot els de Madrid però també alguns d’aquí, miren enrere amb nostàlgia per recuperar models educatius grisos i caducs.Aquest llibre dóna una ullada als principals aspectes que expliquen la situació del sistema educatiu actual català. Presenta una mirada en perspectiva internacional, bàsicament europea, sempre en clau prospectiva, i ofereix arguments per al debat sobre un model educatiu propi per a Catalunya, tan necessari en aquest moment clau per al futur del país.Perquè amb l’educació —i fa temps que ho sabem—, no s’hi juga.

Aprendre de lletres: literatura i pedagogia, vides paral·leles

Author:
Book Series: Col·lecció Pedagogies UB ISBN: 9788447540143 Year: Pages: 208 Language: Catalan
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Languages and Literatures --- Education
Added to DOAB on : 2020-02-14 12:37:55
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

Pedagogia i literatura són disciplines humanes amb molts paral·lelismes. L’educació té molt de ficció, com la narrativa té molt de pedagogia. Créixer i fer créixer són accions indefugibles de la condició humana, que s’aconsegueixen per la via educativa o la literària. L’una i l’altra ens empenyen. Si la literatura té el filòleg, l’educació té el pedagog, oficis de crítica i observació. Aquest és un llibre de pedagogia, de teoria de l’educació, sense cap intenció de fer crítica literària o reflexió filològica. A partir de deu novel·les i narracions, el llibre proporciona una mirada de l’educació des de prismes i àmbits ben diversos, amb les ulleres d’un lector aficionat. Amb un text inèdit de Rafael Vallbona i una col·laboració de Conrad Vilanou, Aprendre de lletres és una excusa per parlar de literatura i pedagogia: de Karl Ove Knausgård a Kazuo Ishiguro, d’Emma Reyes a Vicenç Pagès, d’Edward Bunker a Enrique Vila-Matas, aprendre de les lletres, sense més pretensions, per intentar entendre una mica millor l’educació d’ara i de sempre.

La educación revisitada: ensayos de hermenéutica pedagógica

Authors: ---
Book Series: Col·lecció Pedagogies UB ISBN: 9788447534876 Year: Pages: 490 Language: Spanish
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Education
Added to DOAB on : 2020-02-17 12:49:52
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

Afirman los coordinadores de este libro que vivimos en un mundo fragmentado y neonómada en el que todas las cosas –y la educación en lugar privilegiado– cambian con extrema rapidez. Así pues, a un colectivo como el de los profesionales de la Teoría y la Historia de la Educación compete analizar –una y otra vez– la naturaleza de la educación, que constituye una de las dimensiones esenciales del quehacer humano. En la década de 1970, las discusiones epistemológicas emplearon mucha tinta en el ámbito de la educación. A la tradicional Pedagogía implantada en España a comienzos del siglo XX bajo el signo de la filosofía, siguieron nuevos planteamientos y, junto a ellos, nuevas nomenclaturas. Gracias a la influencia del positivismo, del evolucionismo y del experimentalismo surgió una disciplina de nueva planta que respondía al epígrafe de «Ciencia de la Educación» y que deseaba fijar las bases de un conocimiento exacto y riguroso de la educación. Por esta vía, la vieja Pedagogía de ascendencia filosófica entraba en una crisis que desembocó en la sustitución del sintagma «Ciencia de la Educación» por el de «Ciencias de la Educación». Quedaba así confirmado que la justificación científica de la educación no podía reducirse a una única ciencia –primero la filosofía, base de la Pedagogía; más tarde, la biología, referente de la Ciencia de la Educación– sino que se había de acudir a un conjunto de disciplinas (Historia, Antropología, Psicología, Sociología, Economía, Derecho, etc.) que, en conjunto, daban vida a las Ciencias de la Educación.

Listing 1 - 3 of 3
Sort by
Narrow your search

Publisher

Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona (3)


License

CC by-nc-nd (3)


Language

catalan (2)

spanish (1)


Year
From To Submit

2016 (1)

2015 (1)

2011 (1)