Search results: Found 3

Listing 1 - 3 of 3
Sort by
Acadèmia i art: dinàmiques, transferències i significació a l'època moderna i contemporània

Authors: ---
Book Series: Col·lecció Singularitats ISBN: 9788447540037 Year: Pages: 250 Language: Catalan
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Arts in general --- History of arts
Added to DOAB on : 2019-02-19 17:11:05
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

Les acadèmies de belles arts han estat unes de les institucions més importants en l’esfera cultural dels darrers segles a Occident, com a centres formadors i també com a organismes reguladors de la pràctica artística. Les contribucions aplegades en aquest volum busquen incidir en aspectes com l’evolució dels paradigmes estètics impulsats des de cada entitat, les relacions nacionals i internacionals amb altres institucions, la formació impartida o el funcionament dels centres i els seus protagonistes. Amb l’estímul d’unes jornades organitzades pel grup de recerca GRACMON en col·laboració amb la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi, Acadèmia i art proposa noves interpretacions i vies de lectura entorn de les acadèmies fomentant el debat sobre el paper que tenen en el present i que hauran de tenir en el futur.

Modern sculpture and the question of status

Authors: ---
Book Series: Col·lecció Singularitats ISBN: 9788491680338 Year: Pages: 688 Language: English
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: History of arts --- Arts in general
Added to DOAB on : 2019-02-19 13:09:05
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

One of the most fascinating yet least explored questions in art history is that of status in art. The analysis of how artists and artworks achieve recognition or not, both during their lifetimes and beyond, leads us into sociology of art, a field that, regarding modern sculpture, has received little attention internationally, and is largely untouched in terms of the Catalan and Spanish contexts. This objective of this volume is to contribute to our understanding of the mechanisms of status and success in nineteenth- and twentieth-century sculpture, especially in Spain and Catalonia. The authors, experts from Europe and America, address the topic both from theoretical viewpoints, and considering the impact on the construction of artists’ careers. They also explore the possibilities of sculpture as an object on the path to artistic recognition, and the particularities of status in specific historical circumstances, such as under Franco’s dictatorship, in which art is not always put at the service of an ideology.

Catalunya-Amèrica. L’art entre el viatge i l’exili

Authors: --- ---
Book Series: Col·lecció Singularitats ISBN: 9788491680918 Year: Pages: 354 Language: Catalan, Spanish
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Arts in general --- History of arts
Added to DOAB on : 2019-02-19 12:30:16
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

[cat] Durant la segona meitat del segle XIX i les dues primeres dècades del XX, molts artistes catalans van treballar al continent americà, fenomen que es repetí amb l’exili, després de la Guerra Civil. Els creadors catalans endegaren projectes arreu de l’Amèrica Llatina, i també deixaren la seva empremta als Estats Units. Així mateix, fou un període en què es palesà a Catalunya l’influx d’autors de l’altra banda de l’Atlàntic. Aquest llibre obre una finestra a un univers singular de trajectòries artístiques, i explora la transmissió i la recepció d’influències i patrons des de Catalunya a Amèrica, i viceversa, en àmbits tan diversos com l’arquitectura, l’urbanisme, l’escultura, la pintura i la fotografia.[spa] Durante la segunda mitad del siglo XIX y las dos primeras décadas del XX, muchos artistas catalanes trabajaron en el continente americano, fenómeno que se repitió con el exilio, tras la Guerra Civil. Los creadores catalanes desarrollaron proyectos en muchas partes de América Latina, y también dejaron su huella en Estados Unidos. Asimismo, fue un periodo en el que se hizo patente en Cataluña el influjo de autores del otro lado del Atlántico. Este libro abre una ventana a un universo singular de trayectorias artísticas, y explora la transmisión y la recepción de influencias y patrones desde Cataluña hacia América, y viceversa, en ámbitos tan diversos como la arquitectura, el urbanismo, la escultura, la pintura y la fotografía.

Listing 1 - 3 of 3
Sort by
Narrow your search

Publisher

Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona (3)


License

CC by-nc-nd (3)


Language

catalan (2)

english (1)

spanish (1)


Year
From To Submit

2018 (2)

2016 (1)