Search results: Found 3

Listing 1 - 3 of 3
Sort by
Aprendre de lletres: literatura i pedagogia, vides paral·leles

Author:
Book Series: Col·lecció Pedagogies UB ISBN: 9788447540143 Year: Pages: 208 Language: Catalan
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Languages and Literatures --- Education
Added to DOAB on : 2020-02-14 12:37:55
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

Pedagogia i literatura són disciplines humanes amb molts paral·lelismes. L’educació té molt de ficció, com la narrativa té molt de pedagogia. Créixer i fer créixer són accions indefugibles de la condició humana, que s’aconsegueixen per la via educativa o la literària. L’una i l’altra ens empenyen. Si la literatura té el filòleg, l’educació té el pedagog, oficis de crítica i observació. Aquest és un llibre de pedagogia, de teoria de l’educació, sense cap intenció de fer crítica literària o reflexió filològica. A partir de deu novel·les i narracions, el llibre proporciona una mirada de l’educació des de prismes i àmbits ben diversos, amb les ulleres d’un lector aficionat. Amb un text inèdit de Rafael Vallbona i una col·laboració de Conrad Vilanou, Aprendre de lletres és una excusa per parlar de literatura i pedagogia: de Karl Ove Knausgård a Kazuo Ishiguro, d’Emma Reyes a Vicenç Pagès, d’Edward Bunker a Enrique Vila-Matas, aprendre de les lletres, sense més pretensions, per intentar entendre una mica millor l’educació d’ara i de sempre.

Giner i la Institución Libre de Enseñanza, des de Catalunya. Cent anys després de la mort de Francisco Giner de los Ríos (1839-1915)

Authors: ---
Book Series: Col·lecció Pedagogies UB ISBN: 9788491680758 Year: Pages: 282 Language: Catalan
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Education
Added to DOAB on : 2020-02-14 14:09:07
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

Francisco Giner de los Ríos i la Institución Libre de Enseñanza van representar un motor de canvi pedagògic sense precedents a l’Estat espanyol. Considerat un dels intel·lectuals més importants del segle XIX, Giner va tenir una presència constant a Catalunya, que va deixar empremta en el moviment de renovació educativa i cultural de les primeres dècades del segle XX, i sobretot en els estudis de pedagogia de la Universitat de Barcelona. Els autors d’aquesta obra aprofundeixen en aspectes il·luminadors com ara el ressò de les public schools britàniques en l’ambient institucionista i el seu esperit col·legial, tutorial i esportiu; el nomadisme pedagògic i el culte a la natura que inspiraven les excursions per la serra de Guadarrama; l’estètica panteista i romàntica de Giner, i les seves relacions amb Machado i Gaziel; els ponts de diàleg entre Catalunya i Madrid, i, en especial, la influència educativa i editorial al Principat, estroncada pel franquisme, que va clausurar la Institución i va empresonar els mestres que s’hi havia format.

Pedagogías sensibles: Sabores y saberes del cuerpo y la educación

Author:
Book Series: Col·lecció Pedagogies UB ISBN: 9788491680222 Year: Pages: 133 Language: Spanish
Publisher: Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona
Subject: Education
Added to DOAB on : 2020-02-14 13:39:41
License:

Loading...
Export citation

Choose an application

Abstract

Este libro muestra otras formas de pensar la pedagogía más allá de los tópicos predominantes y evidencia cómo algunos conceptos (cuerpo, soma, sarx, corporalidad, corporeidad, körper, corps, leib, corpofobia, corpografía) atrapan a quien se siente atraído por la pedagogía sensible. Se trata de conceptos que, a su vez, no se dejan atrapar: se convierten en palabras escurridizas que requieren un trabajo de profundización para poder aprehenderlas. La finalidad de todo ello es discutir so­bre las posibilidades de una mirada somática, de una pedago­gía sensible que se preocupe por esas otras dimensiones del sujeto que muy a menudo quedan ofuscadas por las técnicas de parametrización de la diferencia, por la clasificación, por la cuantificación, por la necesidad (injusta) de tener bajo control a todo aquel que vive en los márgenes y lo que puede repre­sentar de peligro para nuestras vidas.

Listing 1 - 3 of 3
Sort by
Narrow your search

Publisher

Publicacions i Edicions de la Universitat de Barcelona (3)


License

CC by-nc-nd (3)


Language

catalan (2)

spanish (1)


Year
From To Submit

2018 (1)

2017 (1)

2016 (1)